Meg     Musikk     Design     Film     Radio          
    Nettsider    
    Logodesign    
    Trykksaker    
    Tegning    
    3D grafikk    
    Spillutvikling    Nettsidedesign:
Da jeg begynte med nettsider var mine eneste verktøy Paint og Notepad i Windows. Uten videre forkunnskap startet jeg å utforske å lære meg HTML og CSS og kunne etter hvert lage fult fungerende nettsider på denne enkle måten. Omsider fikk jeg også tilgang på Internett og fikk da tilgang til mange gode opplæringsressurser på nettet. Jeg hadde allerede holdt på en god stund da jeg tok noen moduler for nettdesign på universitetet i Sunderland hvor jeg ble introdusert for Dreamweaver. Det var også i denne tiden jeg laget de første versjonene av jaxeed.com.

Denne framgangsmåten har gitt meg en ganske grundig forståelse av nettsidekoding, noe jeg har nytt godt av på et mer profesjonelt nivå. En god nettdesigner må ikke bare være i stand til å utforme godt utseende nettsider, men også skrive effektiv kode som fungerer noenlunde likt på de fleste nettlesere. Er man helt avhengig av at nettsideprogrammene skal skrive all koden for deg, begrenser ikke dette bare dine muligheter, men fører også til tunge og dermed trege nettsider. Har man derimot en forståelse for koden, finnes det flere måter å effektivisere sidene på.

Frilans nettdesign:
Som nettdesigner får jeg ikke bare bruk for mine kunnskaper om nettkoding, men også det jeg har lært om semiotikk og visualisering på universitetet. En nettside gir et umiddelbart førsteinntrykk som det er viktig i forhold til innholdet. Det skal være lett å finne fram til den informasjonen man ønsker, noe som medfører at designer må ha forståelse for brukergrensesnitt og visuell logikk. Samtidig bør det visuelle inntrykket ikke bli så simpelt at det gir en gal tolkning av nettsideinnehaveren. Innen dette feltet er nettdesign like motebetinget som de fleste bransjer, og det som var "inn" i fjor kan bli ansett som "feil" i år.

Jeg har vært med på dette i ganske mange år nå, og kan se hvordan moten har gått i bølger. Det ene året skal nettsidene imponere med sine utsvevende utforminger, for så året etter å skulle være minimalistisk og visuelt "glatt". I min nettdesignerkarriere har jeg forsøkt å heve meg noe over dette motehysteriet og heller konsentrere meg om å lage visuelle profiler som kan synes riktige og tilpasset hver enkelt kunde. På den måten vil designet ikke utløpe på dato så fort, og kunden kan ha de samme nettsidene i årevis uten å bli oppfattet som "umoderne".


Idéfelleskapet AS:
Da jeg begynte å arbeide for Idéfellesskapet AS fikk jeg muligheten til å samarbeide med en meget kompetent nettprogrammerer (Roger Tronstadhagen), noe som åpnet for mange nye muligheter når det gjelder dynamikk og brukervennlighet. Ideene florerte når det gjaldt innovative nettløsninger, men problemet var heller mangelen på innbringende arbeid under utviklingsfasen. Bedriften trengte sine inntekter fra måned til måned, noe som dessverre førte til at våre ideer som potensielt lå an til å bli meget innbringende kom i bakleksa i forhold til kortere prosjekt som kunne gi "pålegg på brødskiva".

Her er et utvalg av mine nettdesign for Idéfellesskapet:

 
 
  © Jaxeed - All rights reserved.