Meg     Musikk     Design     Film     Radio          
    Forside    
    Skolegang    
    Arbeidspraksis    
    Programleder    
    Radio DJ    
    Diskjockey    
    Musikkproduksjon    

Roland XP-50
Musikkproduksjon:
Da jeg begynte å lage musikk var jeg knappe 10 år gammel og brukte ett simpelt leketøyskeyboard og en dobbel kassettopptaker. Jeg spilte ganske enkelt inn spor for spor ved å bytte om på kassettene for hver innspilling og kopiere det innspilte materialet samtidig med å spille inn nytt. Interessen for musikk har alltid vært med meg fra tidlig barndom da jeg begynte å spille fiolin som 6åring. Bandene jeg startet eller ble med i ble aldri noen suksess, men var likevel et utløp for høye ambisjoner. Etter hvert utviklet jeg en sans for elektronisk musikk og med et meget simpelt MIDI program på datamaskinen som jeg og min bror kjøpte sammen, begynte jeg å skrive egen musikk. Ettersom årene gikk ble bunken med låter drastisk større, og jeg innså at dette var noe jeg ønsket å fortsette seriøst med.

Roland S-550Da jeg var 15 hadde jeg bygget meg et lite ministudio med billig MIDI utstyr jeg hadde kjøpt brukt. Jeg leide det utstyret jeg ikke hadde råd til å kjøpe og begynte innspillingen av min første demo som DJ Mickey. Denne demoen ble aldri distribuert på noe vis, men jeg sendte en kopi til et plateselskap ved navn Beatservice og til NRK P3. Jeg fikk naturligvis ikke noen platekontrakt. Forhåpningene var urealistisk høye, men en av låtene mine ble i alle fall spilt av Olle Abstract på NRK P3.

Etter dette laget jeg min første remiks av et band fra Oslo som het Nothingface. Tilbakemeldingen var meget positiv som naturligvis var flott for en 16 år gammel hobby komponist. Året etter begynte jeg å lage musikk på bestilling fra forskjellige mediabedrifter i Trondheim. Med dette fikk jeg min første inntekt på mine arbeider, som gjorde at jeg fikk råd til mer utstyr til studioet mitt. Musikken min ble brukt i forskjellige dokumentarer/informasjons filmer og lignende. Etter hvert meldte flere mediabedrifter sin interesse som førte til mer arbeid og ekstra lommepenger. Jeg lager fremdeles noe musikk på bestilling på toppen av mine egne prosjekter. For å lese mer om dette kan du gå til Musikkseksjonen på denne nettsiden. 
 
  © Jaxeed - All rights reserved.